Mums vad gott det lät=)

5 dl | dinkelmjöl, fullkorn | |
5 dl | vetemjöl | |
2 dl | valnötter, grovhackade | |
1 dl | rågflingor | |
1 dl | pumpafrön | |
1 dl | linfrön | |
1 tsk | havssalt | |
4 tsk | bikarbonat | |
3 msk | kummin, malen | |
1 l | filmjölk, ekologisk | |
0,5 dl | honung, eller mörk sirap | |
3 st | äpplen, syrliga, klyftade med skal |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två 2-liters brödformar.
2. Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil och honung och blanda till en lös smet.
3. Tvätta äpplena men skala dem inte. Skär dem i klyftor, kärna ur dem och vänd ner dem i smeten.
4. Häll ner smeten i formarna och grädda nederst i ugnen 60-80 minuter.
Mmmmmmm, vad sugen ja blev=) Syrran kan inte du baka så kommer ja och hälsar på sen=0)
Är urusel på att baka, men kanske man ska försöka sig på det här brödet om ca 2veckor.
Just nu är ja nämligen, inne i min rivstart med GI=)
Jaa, så får det bli!
Nu ska ja till affären för att handla hem ingridienserna till kvällens middag.
Kasslergratäng och ris.(fast ja skippar såklart riset)
KRAM KRAM
Kommentarer
Trackback