Mums vad gott det lät=)

Äppel- och valnötsbröd

5 dl   dinkelmjöl, fullkorn
5 dl   vetemjöl
2 dl   valnötter, grovhackade
1 dl   rågflingor
1 dl   pumpafrön
1 dl   linfrön
1 tsk   havssalt
4 tsk   bikarbonat
3 msk   kummin, malen
1 l   filmjölk, ekologisk
0,5 dl   honung, eller mörk sirap
3 st   äpplen, syrliga, klyftade med skal


Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två 2-liters brödformar.
2. Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil och honung och blanda till en lös smet.
3. Tvätta äpplena men skala dem inte. Skär dem i klyftor, kärna ur dem och vänd ner dem i smeten.
4. Häll ner smeten i formarna och grädda nederst i ugnen 60-80 minuter.


Mmmmmmm, vad sugen ja blev=) Syrran kan inte du baka så kommer ja och hälsar på sen=0)
Är urusel på att baka, men kanske man ska försöka sig på det här brödet om ca 2veckor.
Just nu är ja nämligen, inne i min rivstart med GI=)

Jaa, så får det bli!

Nu ska ja till affären för att handla hem ingridienserna till kvällens middag.
Kasslergratäng och ris.(fast ja skippar såklart riset)

KRAM KRAM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0