Hej och välkommen till min matblogg!

Jag tänkte mjukstart med en riktig smaskig Chokladkaka.

Du behöver:
100g smör
2 ägg
3dl socker
1,5dl mjöl
4msk kakao
1tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
50g mörk cholkad(minst 60% kakao)
kokos till formen
ca 100g Odense nougat

Gör så här:
1. sätt ugnen på 175 grader.
2.smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3.smält smöret i en kastrull.
4. vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6.Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7.krossa den mörka chokladen och blanda ner den  i smetan.
8.häll all smet i formen och grädda i 17.22min, beroende på ugnseffekt.
För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15min.När smeten inte längra fatsnar på¨stickan är kakan klar.
9Ta ut kakan och låt svalna i ca 5min innan du hyv lar på ett ca imm tjockt lager nougat.Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan för dig att serveras med vaniljglass eller vispgrädde.

Lycka till!

RSS 2.0
https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/725356/images/2009/blomsko_38872658_sys.jpg